In loc de plugusor
Am constatat ca romanii isi fac urari si dedicatii doar in zilele de sarbatoare, de nastere sau aniversari, de cele mai multe ori omitand caracter spiritual sau afectiv al acestora, aceste cuvinte devenind formalisme adresate din politete.Recunosc si eu ca uneori procedez in acest mod,adica de sarbatori mai mult raspund la urari decat sa le adresez.
Mie imi sunt mai utile sfaturile si indicatiile, nu trebuie neaparat sa-mi spuna cineva sa fiu sanatos sau sa am noroc , pentru ca oricum doresc sa imi fie cat mai bine.Vorbelea astea ne apropie mai mult de situatii imprevizibile si neplacute, evit total sa spun despre un copil sau animal "sa traiasca " nu mai spun ca unii folosesc aceasta sintagma dupa adresarea unor serii de complemente, despicand firul in patru si analizand logic, mentalitatea acestora capata niste valente inumane, este destul sa ii spui sa fie cat mai fericit.Pot fi gasite si contraargumente, insa nu sunt de ajuns pentru a-mi schimba parerea, am intalnit si persoane pro afirmatiilor mele.
Imi place sa mananc bine si recunosc, in caz de sarbatoare nu-mi fac griji ca nu am specialitatile culinare specifice sau ca hypermarketurile sunt aglomerate, totul decurge normal ca intotdeauna.
Ma intreb oare sunt gospodine franceze sau italience care se imobilizeaza chiar si 48 de ore pentru prepararea mancarurilor traditionale?E impropriu spus "mancaruri", fie Paste sau Craciun toate bucatele, evident emitand desertul, au compozitia de baza carne, deci pentru organism diversitatile culinare inseamna un doar un singur fel.Nici vorba sa mai manance cineva fasole sau praz !
Revelionul e un fel pomana anului ce a trecut, pana in 12 noapte si chiar si dupa, oamenii mananca fara masura invocand faptul ca este doar odata pe an, asta o fac in special cei trecuti de prima tinerete, iar bautura este consumata in cantitati exagerate, indiferent de varsta.Alaturi de schimbarea anului, importanta astronomica o mai au eclipsele, echinoctiile sau chiar si luna februarie, insa sunt total neglijabile de catre lume si nu reprezinte o sursa de bucurie sau de distractie.
In dimineata de 31 decembrie trecand pe langa o biserica din centrul Brailei, mi-am pus intrebarea oare cum isi petrec prelatii bisericesti Revelionul.Seara, pe la ora 22:30 mi-am dat singur raspunsul:biserica Sf Treime din Apollo era deschisa iar enoriasii ii calcau pragul.Masina parintelui (cel tanar) era in fata lacasului cult, as fi fost curios daca in biserica se afla si parintele paroh, am ezitat sa intru.Nu ma indoiesc de calitatile sale spirituale si omenesti, insa se stie ca ierarhia exista.
Programul de pana in 12 noaptea de la tv nu a fost vreunul special, am urmarit mai mult transmisiunile Mtv, canalele tv abordau umor de 2 bani, iar topul reprezentantilor de duzina este dominat de Mihai Mitoseru si Valentina Fatu.Pe Antena 1 il observ pe Dr. Bacalbasa dansand... pe ritm de manele cu un pahar in mana, alaturi de Rica Raducanu Guta si Vijelie, din partea barbatilor,tanara Crudu fiind nelipsita.Surprind miscarile de dans ale domnului doctor in timp ce o manelista canta:"Am vazut o bratara belea,/Ce bine i-ar sta la mana mea/...".Profesorul era numai un zambet si plin de entuziasm, alaturi de spectatorii care pentru 15 lei sunt obligati sa se amuze, chiar si daca nu este cazul, sa aplaude, sau sa danseze .Anul trecut universitar obisnuiam sa ma mai duc la emisiuni, doar pentru ca studiourile erau foarte aproape de caminul din Agronomie.
Ca in fiecare an, aceeasi invitati ai emisiunilor erau pe toate canalele, insa imbracati diferit, nici Tvr-ul nu a avut un program prea reusit.
Anul 2011 mi-a purtat noroc, mi-ar placea ca urmatorul sa fie cel putin ca acesta si totul sa se desfasoare ca pana acum, sunt destule lucruri care ma fac fericit, inclusiv o pisica si un porcusor de Guineea.
La multi ani!... si e deajuns.Pasim spre 2012
sâmbătă, 31 decembrie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu